RSS

Tarta cu mango

20 Iun

Astazi va indulcesc cu o tarta cu mango, usor de facut si foarte gustoasa.

Ingrediente:

5 oua;

150 g zahar (daca nu aveti cantar asta inseamna cam 10 linguri);

170 g faina (o cana cu varf);

100 g unt (o jumatate de pachet);

100 g ciocolata neagra de menaj;

1/2 plic praf de copt;

esenta de rom ( sau de care va place);

2 fructe de mango coapte.

Topesti untul pe bain-marie, adaugi si ciocolata maruntita, lasi sa se topeasca, amesteci bine si dai deoparte sa se raceasca.

Separi ouale, bati albusurile spuma cu un praf de sare si spre final adaugi si 2 linguri de zahar. Bati galbenusurile cu restul de zahar pana se topeste zaharul si obtii o crema.

Amesteci faina cu praful de copt si o cerni pentru a se amesteca bine cele doua ingrediente.

Cureti cele doua mango de coaja si le tai in felii transversale. Faci intai taieturile si iti va fi mai usor sa indepartezi samburele. 

Peste crema de galbenusuri adaugi amestecul de unt si ciocolata. Acesta trebuie sa fie rece dar nu intarit.

Adaugi apoi faina si amesteci bine. Pui si esenta si la final adaugi albusul batut. Amesteci usor de jos in sus pana il incorporezi in compozitie.

Ungi o forma de tort (tava rotunda) cu unt, tapetezi cu faina si torni compozitia. Pui feliile de la un mango vertical in compozitie, sub forma de raze. Sper ca ai inteles, nu le pui culcate ci „pe cant”. Celelalte felii le asezi pe tarta asa cum se vede in fotografie.

Introduci tava in cuptorul preincalzit si coci 45 minute la 180°C.

Scoti tava din cuptor, lasi sa se racoreasca putin si ornezi tarta cu zahar pudra.

Spor la treaba si succes!

 

* Poti folosi si alte fructe, dupa preferinta sau fructe de sezon.

 
10 comentarii

Scris de pe 20 Iunie 2012 în Retetele mele

 

Etichete: , ,

10 responses to “Tarta cu mango

  1. Simona

    21 Iunie 2012 at 9:56

    Arata foarte bine🙂
    Si eu care eram la o mini dieta…. :((

     
  2. marian

    21 Iunie 2012 at 14:32

    Pe zei!
    Ce deliciu e acolo?
    Mai lipseau nectarul si ambrozia. Si un vinulet moale, o grasa sprintara de Cotnar’.

     
    • Constantin

      21 Iunie 2012 at 20:42

      N-ai gusturi rele nici tu.🙂 Desi, mai sprintara decat Grasa e Francusa. Tot de la Cotnari, un vin sec si alb care merge la deserturile cu fructe.

       
  3. Victoria

    21 Iunie 2012 at 16:01

    mmm,fac si eu,dar cu caise,ca tot au inceput sa se coaca

     
    • Constantin

      21 Iunie 2012 at 20:43

      Merge cu orice fructe. Eu anul asta n-am vazut nici flori pe caisi, asa ca de fructe nici nu poate fi vorba.

       
  4. irenadaiana

    21 Iunie 2012 at 22:47

    uneori ma intreb ce-ti place mai mult , sa gradinaresti sau sa prajituresti? Uitandu-ma mai bine cred ca-ti place sa gradinaresti prjiturind. A inflorit o floare splendida din feliile alea de mango.🙂 Nici la noi nu sunt caise.😦 Si nici visine😦😦 Si mi-au cazut si cele cateva gutui😦😦😦

     
    • Constantin

      25 Iulie 2012 at 21:10

      Pai, cand nu gradinaresc si nu lenevesc, prajituresc.🙂 Pere sunt, atat. Dar pe seceta asta sunt un adevarat festin pentru grauri, asa ca mult nu o mai duc nici ele.

       
  5. irina

    24 Iunie 2012 at 22:21

    motivul pentru care, in general, nu comentez la prajiturici este ca ma complexezi! tu faci prajituri intr-o saptamana cate fac eu intr-un an😦 si oricum mult mai de calitate. oricum am intrat sa urez copilului bafta la examen! sa aiba raspunsurile-n pix (sau stilou) si foaaaaaaaarte multa imaginatie! speram sa dai de baut!

     
    • Constantin

      25 Iulie 2012 at 21:15

      Irina, cu copilul s-a rezolvat exact asa cum a vrut. Dam si de baut daca avem amatori, dar mai fara alcool ca e prea cald si uite ca mi-ai adus aminte sa postez reteta de sirop de menta.
      Acum nu stiu cum sa procedez, ca de cand nu am mai scris pe blog am mai executat cateva prajituri. Cred totusi ca o sa mai postez din ele, poate te ambitionezi si faci si tu mai des, dar mai pe la toamna asa, ca acum e crima sa aprinzi cuptorul.🙂

       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: