Miercurea fara cuvinte – 2, Flora – Rezervatia geologica si paleontologica Repedea
23
mai
Scris de Constantin pe 23 mai 2012 în Flora spontana
Etichete: coada soricelului - Achillea millefolium, Coronilla varia - coroniste, Echium vulgare - iarba sarpelui - Viper's Bugloss, flora spontana, garofita salbatica - Dianthus carthusianorum, gusa-porumbelului, margareta - Chrysanthemum leucanthemum, rezervatia geologica si paleontologica Repedea, Scabiosa ochroleuca- sipica, Securigera varia, Silene vulgaris
Antonela la Sirop de menta preparat in… | |
Leica la Elaeagnus angustifolia –… | |
Alina la Hippeastrum striatum – c… | |
Cojocaru marilena la Rhoeo spathacea – Sabiut… | |
Oprisan Florela la Ornithogalum umbellatum… | |
Elena la Muscate din seminte | |
Reta Belciugan la Inflorirea la Hoya carnos… | |
Manitiu Mihaela la Muscate din seminte | |
veronica la Gogosari fideluta in sos | |
Titi Vlad la Chaenomeles japonica – G… |
Tema: Choco de .css{mayo}.
tu1074
23 mai 2012 at 21:30
Frumoase tare,tare fotografiile 🙂 !
Nu cunosc această rezervație,dar trebuie să fie impresionant acolo !
Mulțumesc pentru frumusețe de postare !
Constantin
23 mai 2012 at 22:22
Multumesc si eu. Da, e interesant locul, uite pana voi posta eu niste fotografii ai aici un link http://ro.wikipedia.org/wiki/Locul_fosilifer_Dealul_Repedea
prajituricisialtedulciuri
26 mai 2012 at 14:10
Rezervatia Repedea este prima rezervatie geologica si paleontologica din Romania. Calacarele fosilifere sunt superbe putand observa urme de viata din Marea Sarmatica. Din pacate , rezevatia nu este inclusa in trasee turistice si nici conservata asa cum s-ar cuveni.
Constantin
28 mai 2012 at 22:08
Nu numai ca nu este conservata, dar este si distrusa. De cate ori am mers acolo am gasit alte si alte zone de unde a fost extrasa piatra. Desi calcarele alea sunt foarte fragile si nu-s bune in constructii. Nu mai spun de gunoaiele lasate de grataragii.
Sara
23 mai 2012 at 21:54
Absolut superbe imaginile! Mulțumesc pentru încântarea ce ați oferit-o ochilor mei! 🙂
Constantin
23 mai 2012 at 22:41
Cu placere, Sara! Si ma bucur ca asa ai ajuns si pe cele 7 coline iesene. Multumesc pentru vizita si te mai astept.
irina
23 mai 2012 at 21:54
pai de ce miercurea fara cuvinte? trebuie sa ne spui si ce floricele ai imortalizat. frumoase fotografii!
Constantin
23 mai 2012 at 22:26
Carmen e vinovata pentru miercurea asta. 🙂 Uite, mai multe detalii aici http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2012/05/miercurea-fara-cuvinte-21-akeleien.html
Pune cursorul pe fiecare fotografie in parte si o sa vezi despre ce floare e vorba. Multumesc, Irina!
Simona
23 mai 2012 at 22:13
Foarte frumoase!
Natura este atat de darnica
Constantin
23 mai 2012 at 22:29
Asa-i, Simona! Flori din gradina Domnului, care apar si se dezvolta fara ajutorul nostru. Ba cred ca s-ar descurca si mai bine fara noi.
Carmen
23 mai 2012 at 22:14
salbatic, pur si plin cu frumuseti! o zona pe care va trebui sa o vizitez, pentru ca iubesc florile de camp. Multumesc pentru plimbare…
Happy WW! 🙂
Constantin
23 mai 2012 at 22:36
Gasesti informatii pe net despre rezervatia de pe dealul Repedea de langa Iasi, desi am impresia ca ai verificat deja. Am pus mai sus un link. Merita insa vazuta la fata locului pentru cine are drum prin zona, desi, ca multe alte zone din tara, nici aceasta nu este intretinuta si nici nu e pusa in valoare.
Mi-a facut placere si ma bucur ca ti-a placut!
Marian
24 mai 2012 at 8:48
Constantin:
In primul rand felicitari pt poze.
In al doilea rand am o mare problema: astept sugestii (o sa scriu diseara si pe blog in amanunt): mi s-a rupt o bucata de folie de la solar si a plouat ca dracu peste rosii. Unele au inceput sa dea deja semne de maladie. Mi se pare ca s-au ingalbenit putin. Sper ca nu s-au manat. ce pot sa fac?
In al treilea rand: mersi anticipat.
Constantin
25 mai 2012 at 21:03
Multumesc, Marian! Nu stiu ce sa spun despre rosiile tale, pentru ca nu am deloc experienta cu rosiile cultivate in solar. S-ar putea ca ingalbenirea frunzelor sa fie determinata de prea multa apa si poate de temperaturile scazute, gandindu-ma ca rosiile tale nu erau chiar familiarizate cu traiul in camp deschis. Daca e asa o sa-si revina. Daca s-au manat foloseste cu incredere sulfatul de cupru, e interzis el de la comercializare dar se mai gaseste si costa cam 18 lei kg.
ellyweiss
24 mai 2012 at 9:24
Cata frumusete spontana! Prima floare, cea albastra, are o culoare extraordinara! Am vazut crescuta floarea pe te miri-unde insa culoarea din fotografie e absolut fantastica. Frumoasa postare!
Constantin
25 mai 2012 at 21:09
ellyweiss, ma bucur ca ti-au placut fotografiile. E posibil ca in functie de compozitia solului, de temperatura aerului culorile florilor sa difere putin. Dar diferente pot sa apara si din cauza luminii sau datorita setarilor aparatului foto.
abbilbal
24 mai 2012 at 10:17
Foarte frumoase flori în parfum de sălcioară.
Constantin
25 mai 2012 at 21:12
Frumosul e peste tot, trebuie doar sa poti, sau sa vrei sa-l vezi. Multumesc de vizita!
adelina
24 mai 2012 at 15:05
Superbe postarile!Se vede ca ai un aparat foto performant si indemanare in arta fotografiatului,as avea si eu ce posta daca as reusi asa arta ca tine..Am niste nemtisori in gradina de diferite culori, au inflorit asa frumos, iar trandafirii mei sunt toti asa de frumosi..
http://desmond.imageshack.us/Himg651/scaled.php?server=651&filename=image021yw.jpg&res=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg594/scaled.php?server=594&filename=image025yx.jpg&res=landing
nu stiu sa le pun direct sper sa reusesc si asa, eh daca aveam aparat foto bun..am niste trandafiri infocati, nu alta, mai am si de alte culori, dar sa vedem cadn reusesc sa ii imortalizez..
Constantin
25 mai 2012 at 21:29
Multumesc, Adelina! Aparatul ala performant e in visurile mele, deocamdata ma multumesc cu un aparat compact, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Si nici indemanare nu cred ca am cine stie ce, dar uneori imi mai reuseste si mie cate o fotografie. Si nu ma refer aici la fotografii artistice, pentru ca de multe ori, in ilustrarea articolelor mele am nevoie de fotografii cat mai detaliate si apropiate de realitate. Si sa stii ca nu trebuie neaparat sa ai un aparat scump ca sa faci niste fotografii bune. Exista aparate accesibile ca pret care in modul automat se descurca foarte bine, numai bune pentru un incepator..
Dani
25 mai 2012 at 15:17
Echium ? Creste si la noi floarea asta ? Eu am cunoscut-o in Italia, pe Riviera, ca Echium fastuosum si m-am indragostit de ea 🙂
Minunate pozele, Constantine !
P.S. – cu maaare intirziere, iti urez ” La multi ani ! ” de ziua numelui !!!
Constantin
25 mai 2012 at 21:35
Multumesc de urari, Dani! Creste echium si la noi si se pare ca ii merge destul de bine. Nu e chiar fastuosum, hai sa zicem ca e ruda mai saraca, dar e la fel de frumos. Florile sunt identice, doar ca nu-s asa de multe ca la Echium fastuosum.
Mihaela C.P.
26 mai 2012 at 15:49
Cu flora a fost cum a fost, dar sa te vedem la ”fauna” cum o sa stai sa fotografiezi urs, râs, cerb, lup sau alte vietuitoare . Sa stai sau sa…fugi mancand pamantul … glumesc , nu te supara 🙂 , dar m-am gandit ca in general se spune despre flora si fauna unei zone.
Constantin
28 mai 2012 at 22:20
Mihaela, nu prea ai de ce sa fugi. Fauna este destul de slab reprezentata, cel putin in zona calcarelor despre care vorbesc eu aici. Daca te afunzi in padurile Bârnovei ai toate sansele sa intalnesti si animalele enumerate de tine. Dar printre grohotisuri, nu prea. Aici, cel mult poti da peste vreo vipera.
Marius Colac
7 iunie 2012 at 10:18
Salutare Constantin,
ma bucur ca o parte din frumoasa flora din rezervatie creste si pe la mine, chiar daca nu asa abundent si viguros. Coronistea nu am vazut-o pana acum si nu nici floarea necunoscuta, poate mai poti pune pe undeva cateva poze cu ea din alte unghiuri. Celelalte flori se vede ca au un mediu propice in rezervatie, precum spuneam, sunt mai viguroase si mai pline de culoare decat in zona mea.
Am o mare rugaminte la tine: caut un arbust, caragana arborescens ( salcam galben siberian i se mai zice, a nu se confunda cu salcamul galben sau cu caragana frutex ), am inteles ca e naturalizat in Moldova unde se gaseste acum in flora spontana. L-ai surprins pe undeva? Seminte cumva?:) Vreau sa-l introduc in flora de la noi deoarece e un arbust folositor des citat in literatura agriculturii ecologice (melifer, retine azotul in sol, fixeaza pamantul prin radacini adanci si puternice, si e foarte aspectos prin florire galbene si frunzis). Multumesc!
Constantin
17 iunie 2012 at 23:36
Marius, eu n-am vazut salcamul asta pe nicaieri prin drumurile mele. Dar ma mai uit, poate nu am fost atent.
mia
16 iunie 2014 at 13:11
Sovarv (Origanum vulgare) planta necunoscuta – este putin inainte de inflorire
Constantin
16 iunie 2014 at 16:49
Multumesc, Mia! Chiar nu stiam cum arata sovarvul.