RSS

Sa-l ajutam pe Andrei Burlica!

10 mart.

     Un tânăr are nevoie de noi toţi să demonstrăm că suntem oameni cu suflet. Are 19 ani şi într-o clipă viaţa i s-a schimbat definitiv şi cu mult prea devreme. Un transplant de celule stem i-ar putea reda viaţa normală la care toţi avem dreptul. Părinţii sunt profesori, încît fără sprijinul nostru nu se vor putea angaja la cheltuieli enorme.

Pe 5 decembrie 2011, destinul l-a pus faţă în faţă cu o boală în faţa căreia, cei apropiaţi, nu au ştiut cum să reacţioneze: aplazie medulară autoimună, formă severă. Această boală e caracterizată printr-o rarefiere a măduvei osoase, manifestată prin diminuarea numărului de globule roşii, de globule albe şi de plachete. Momentan acest copil depinde de bunavoinţa unor persoane care nici nu vor şti vreodată cat bine au făcut donand sange în Iaşi, Ploieşti, Bucureşti.
Se numeşte Andrei Burlică iar anul trecut a absolvit cu mandrie Colegiul Costache Negruzzi din Iaşi. Ca orice tanăr aflat la început de drum cu propriile puteri, Andrei a visat de devină student. A fost admis la Facultatea de Informatică din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. A sperat ca viaţa să îi ofere bucuriile specifice vastei, ca oricare dintre noi.
Ca noi toţi, Andrei l-a aşteptat şi el pe Moş Crăciun. Ar fi vrut să fie acasă, în camera lui, să îşi mangaie pisoiul şi să le cînte bunicilor la chitară. Dar nu a putut decat să îşi dorească să îi aducă Moşul o pungă de sange… de la Ploieşti.

Organizaţia Charity Cup România şi Grupul Şcolar Radu Cernătescu Iaşi organizează Cupa ”Speranţa” la volei. Competiţia se va desfăşura sâmbătă, 10 martie de la 13.00 şi duminică, 11 martie de la 14.00 la Sala Polivalentă Iaşi. Scopul acestei competiţii este unul caritabil, de a ajuta, prin donaţiile şi sponsorizările făcute, pe Burlică Andrei – 19 ani, student în anul I la Facultatea de Informatică Iaşi, fiul unui cadru didactic de la Grupul Şcolar Radu Cernătescu, care are nevoie de ajutor financiar în vederea efectuarii unui transplant medular într-o clinica din străinătate.

Andrei suferă de aplazie medulară autoimună şi transplantul îi poate oferi o şansă la viaţă. Conturile în care se pot face donaţiile sunt RON: RO91BRDE240SV35564162400 cont deschis la BRD pe numele Burlică Elica Lăcrămioara sau EUR: RO53BRDE426V49652184260 cont deschis la BRD pe numele Burlică Radu sau direct la organizatori prin donaţii sau contracte de sponsorizare.

Taxa de participare este de 100 RON de echipă. Intrarea la eveniment este libera, dar orice ajutor este binevenit. Invitatia este adresata si companiilor care pot sponsoriza echipa preferata, in schimbul unui angajament de promovare. Orice donaţie este binevenită. Partenerii în organizarea acestui turneu sunt Direcţia Judeţeană pentru Sport Iaşi, Inspectoratul Şcolar Iaşi, Primăria Iaşi, Clubul Sportiv Navobi Iaşi.

„Si noi, care ne-am implicat direct, dar si voi, cei care veti veni la Cupa Sperantei, cu totii putem darui speranta!”, a declarat Violeta Mocanu,profesor de educatie fizica si sport la invatator la Grup Scolar Radu Cernatescu Iasi..

„Prin definitie, sportul inseamna speranta. Vino la Cupa Sperantei! E sansa fiecaruia dintre noi de a oferi o sansa la viata! Este vorba de un altfel de nivel competitional, poate cel mai important, in care unitatea si solidaritatea sunt cheia reusitei. Sa privim Cupa Sperantei atat ca un prilej de a sprijini un tanar, cat si ca un moment de incurajare a unui sport cu un potential urias!”, a declarat lector univ. dr. Ciprian Paraschiv, Coordonator pentru Sport si Tineret Regiunea NE.                      

Studentii de la Facultatea de Informatica au organizat o licitatie ce are ca scop strangerea de fonduri pentru un coleg bolnav. Andrei Burlica, in varsta de 19 ani are nevoie de 200.000 de euro pentru a trai. Tanarul sufera de aplazie medulara autoimuna in forma severa, boala ce diminueaza numarul de globule rosii si globule albe din sange. Colegii lui Andrei Burlica nu au ramas indiferenti fata de suferinta acestuia. Ei au organizat o licitatie pentru a strange macar o parte din banii care ii pot salva viata tanarului de 19 ani. Studentul sufera de aplazie medulara autoimuna in forma severa iar solutia este un transplant de celule stem ce poate fi realizat in Austria sau Germania. Costurile pentru aceasta interventie se ridica la peste 200.000 de euro.

 

Andrei are mare nevoie de ajutor!

Cine poate să îl ajute pe Andrei o poate face donând la RO91BRDE240SV35564162400 – cont curent in lei, deschis la BRD pe numele BURLICA ELICA LĂCRĂMIOARA.

Va rog sa dati acest articol mai departe! Cine stie, poate de undeva o sa apara o minune.

Ne rugam la Bunul Dumnezeu sa-i dea lui Andrei sanatate, iar parintilor si bunicilor puterea de a trece de aceste momente grele si speranta ca totul o sa fie bine!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 10 martie 2012 în Uncategorized

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: