RSS

Lasagna

08 Ian

Astazi am pregatit lasagna. Inca e calda asa ca daca sunt amatori mai gasim o portie. Dar daca vreti sa va apucati de treaba si sa o preparati singuri aveti nevoie de: paste lasagne,  sos Ragu, sos Besciamella si parmezan ras.

 

 Ca si paste am folosit foi de la Barilla, convins fiind ca mancarurile italiene ies mai bune daca sunt preparate cu produse italiene.

Pentru inceput trebuie sa pregatiti sosurile.

Pentru sosul Ragu aveti nevoie de: 1kg de carne tocata amestec de porc si vita, 1-2 cepe, 1 morcov, 1 telina mica, 1 cutie de rosii cuburi si 2 linguri de bulion, 1 pahar cu vin rosu, ulei, sare si  piper dupa gust. Se calesc ceapa, morcovul si telina rase, pentru 5 minute, se adauga carnea si cand aceasta isi schimba culoarea se stinge cu vinul rosu. Se lasa sa se evapore vinul, se adauga rosiile si bulionul si o cana cu apa calda, asta in cazul in care nu aveti la indemana supa de carne. Se fierbe totul cam 45 de minute la foc mic si se condimenteaza cu sare si piper aproape de final.

Pentru  sosul Besciamella aveti nevoie de: 50 g unt, 50 g faina, aprope un litru de lapte (depinde cat de subtire vreti sa iasa sosul), sare si neaparat nucsoara. Se topeste untul, se adauga faina amestecand timp de 2-3 minute, se adauga laptele cald amestecand mereu pana cand sosul capata consistenta unei smantani nu prea groase. Se condimenteaza.

In tava unsa cu unt se pune pentru prima data un strat de Ragu si unul de Bechamel. Peste asta se aseaza foile de lasagne care nu trebuie fierte (le fierbeti doar daca pe cutie se specifica acest lucru), se continua cu aceeasi alternanta de sosuri peste care presarati parmezan ras, iar foi si iar sos cu parmezan deasupra si se termina cu sos si parmezan (nu se termina cu foi simple). Se da la cuptor, incalzit in prealabil la 220 de grade, pentru 25 de minute. Dupa trecerea timpului se mai lasa 10 minute in cuptorul stins. Pofta buna!

 
8 comentarii

Scris de pe 8 Ianuarie 2011 în Retetele mele

 

Etichete: , , , , , ,

8 responses to “Lasagna

  1. Alexandra

    8 Ianuarie 2011 at 23:07

    Sper ca tie ti-a iesit, ca eu am rasolit-o! Sa va fie de bine!

     
    • Constantin

      9 Ianuarie 2011 at 19:52

      Multumim! Intre timp s-a terminat. Daca ai curaj, mai incearca o data dupa reteta asta. Am curaj sa spun ca e reteta care se apropie de original, daca n-o fi chiar originalul. Oricum, e reteta care se face intr-un restaurant din Italia.

       
  2. Alexandra

    9 Ianuarie 2011 at 9:56

    Constantin, spune-mi te rog, cum postezi imaginile sa se deruleze una dupa cealalta, nu insirate una sub alta? Multumesc!

     
    • Constantin

      9 Ianuarie 2011 at 19:55

      Am vazut ca ai rezolvat deja. Pentru cine mai ajunge din intamplare pe aici si e interesat de acelasi lucru: dupa ce incarci fotografiile si salvezi setarile, jos de tot in pagina dai clic pe „slideshow”.

       
  3. Alexandra

    9 Ianuarie 2011 at 20:26

    Pai am sa incerc reteta ta, sa stii. Nu ma mai iau dupa toate aberatiile !

     
  4. Alexandra

    9 Ianuarie 2011 at 21:58

    Daca tot suntem la retete… Ma tin de ceva timp sa te-ntreb: cum ti-au iesit vinetele murate??

     
    • Constantin

      9 Ianuarie 2011 at 22:19

      Senzationale!!! Reteta ta a intrat la favorite. Acum nu vreau sa ma laud dar vinetele mele, facute dupa reteta ta🙂 , au fost foarte apreciate. Am si niste fotografii cu ele pe post de garnitura langa niste creier pane dar ma gandeam sa mai treaca sarbatorile ca sa le postez.

       
  5. Alexandra

    10 Ianuarie 2011 at 6:39

    😀😀😀

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: