RSS

Vecchia Pistoia – desert cu mere si croissante

07 Dec

          

            Dragii mei, nu-i asa ca aveti mere in camara si va gandeati ce sa mai faceti cu ele? Iata, va prezint eu o reteta, usor de pregatit si foarte gustoasa si daca va intrebati ce-i cu numele ei, o sa va spun doar ca este o veche reteta italiana, din zona Toscanei.                       

Ingrediente: 8 mere mijlocii (de preferat Golden),10 croissante (1 punga) Home Croissant de la 7 Days, 1 litru de lapte, 8 oua, 8+8 linguri de zahar, 50 grame de unt, zeama de la o portocala, esenta de rom, zahar pudra pt ornat.                                 

Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii potrivit de groase. Se pun la calit cu 50 g de unt si 8 linguri de zahar, pentru aprox. 10 minute apoi se adauga zeama de la 1 portocala si se mai inabusa putin pana scade toata zeama.

Intr-un bol se bat cele 8 oua cu laptele, 8 linguri de zahar si esenta. Se aseaza merele in tava (folositi o tava mai inalta), intinzandu-le in strat uniform. Croissantele se taie in felii de 1 cm fara a le strica forma si se aseaza peste mere. Se toarna deasupra amestecul de lapte care trebuie sa le acopere bine. Se da tava la cuptor (preincalzit la 180 de grade) pentru aproximativ 1 ora. Se orneaza cu zahar pudra si se lasa la racit. Este mai buna de consumat a doua zi, bine racita. Pofta buna!  

Anunțuri
 
23 comentarii

Scris de pe 7 Decembrie 2010 în Retetele mele

 

Etichete: , , , ,

23 de răspunsuri la „Vecchia Pistoia – desert cu mere si croissante

  1. Dana

    9 Decembrie 2010 at 4:23

    Hmmmm, arata tare bine! si mai ales e rapida, trebuie sa o incerc.

     
    • Constantin

      10 Decembrie 2010 at 19:03

      E rapida, nu-i chiar ieftina, dar merita incercata!

       
  2. balaurdegradina

    9 Decembrie 2010 at 22:41

    Foarte interesant! Nu prea sunt specialista in croissante: sunt umplute cu ceva crema?
    Oricum, o sa incerc si eu reteta.

     
    • Constantin

      10 Decembrie 2010 at 19:10

      Nu-s umplute cu nimic, scrie pe punga ca au aroma de vanilie sau cacao, dar nu au umplutura. Nici nu cred ca e nevoie, e numai buna asa cum iese!

       
  3. Alexandra

    10 Decembrie 2010 at 17:42

    Eu nu mai incerc nicio reteta pana la Craciun, sa fie clar!Gata! Salata chioara!

     
    • Constantin

      10 Decembrie 2010 at 19:13

      Bravo Alexandra! Ia sa vezi ce gustoasa o sa fie mancarea de Craciun! Lasa ca mai incerc eu. Si o sa fac si fotografii, dar tu sa nu te lasi ispitita. Tine-te de salata. 🙂

       
  4. Alexandra

    10 Decembrie 2010 at 20:18

    Asa, sa-mi faci in necaz, mersi frumos! Am si acum in cap prajitura aia cu mango, dar sa stii ca ma tin tare, ce mama naibii! N-ai decat sa faci cate fotografii vrei tu, na! Mananca-le tu pe toate, off!

     
    • Constantin

      10 Decembrie 2010 at 22:51

      Vai, Alexandra, de-ai sti cat ma caiesc pentru suferinta pe care ti-o provoc si prin care treci! Dar meritul si rasplata ta vor fi cu atat mai mari cu cat caznele si ispitele la care-ai fost supusa au fost mai grele. 🙂 Si cand ma gandesc ca-mi promisesem ca in postul asta, macar, sa fiu mai bun… 🙂

       
  5. Alexandra

    11 Decembrie 2010 at 7:12

    Mai bun bucatar, poate!, he,he!

     
    • Constantin

      14 Decembrie 2010 at 14:59

      🙂 Bine! Provoaca-ma tu, daca ma apuc sa postez ce am mai gatit o sa-ti mearga cam cu noduri salata.

       
  6. Dana

    13 Decembrie 2010 at 2:32

    Am incercat reteta… foarte buna! si timpul de preparare e mai putin de jumatate de ora. Mirosea prea bine ca sa asteptam pana maine… la ora asta s-a topit mai mult de jumatate de tava, sambata viitoare e din nou pe lista. Multumim de reteta, Constantine.

     
    • Constantin

      14 Decembrie 2010 at 15:01

      Sa va fie de bine! Stiam eu ca o sa va placa. Cine n-o face chiar ca are de pierdut.

       
  7. victoriacus

    14 Decembrie 2010 at 11:29

    O sa incerc si eu,dar la Craciun,printre altele,ca prea arata bine 🙂
    Acum nu mai fac nici eu nimic dulce

     
    • Constantin

      14 Decembrie 2010 at 15:03

      Pe langa celelalte preparate, asta o sa fie ca o joaca.

       
      • victoriacus

        14 Decembrie 2010 at 15:21

        stii cat m-a tinut hotararea?? :)))
        Exact 3 ore.Dupa care m-am dus in bucatarie si am pus de o budinca cu paine,ca nu am croissante in casa si am pus si coaja de lamaie sa fie mai aromate si stafide,iar deasupra o sa pun sos de capsuni cand o scot din cuptor :))
        Oricum cica nu am voie sa tin acum cure de slabire ca se duce lapticul Rebeccai
        :)))) Ma consolez si eu cum pot

         
        • Constantin

          14 Decembrie 2010 at 15:52

          Tare amarata mai esti! 🙂 Da-i inainte, nu mai spune nici tu nimanui!

           
  8. victoriacus

    14 Decembrie 2010 at 18:34

    OMG cat de buna a fost.Nici macar nu ma mai mustra constiinta:D

     
  9. Hartie plantabila

    3 Decembrie 2012 at 18:57

    Interesanta reteta, renuntam la cea cu foietaj si-o facem pe asta prima data…Tre` sa inchid pagina site-ului tau ca nu-i a buna.
    Multumesc ca ne-ai impartasit reteta.

     
    • Constantin

      4 Decembrie 2012 at 19:59

      Cu placere! Nu-i placinta, dar e buna. Chiar mai buna, as zice. 🙂

       
      • Antonella

        14 Martie 2014 at 16:09

        Buna ziua Constantin! …Interesanta reteta, cred ca e buna. Am o intrebare : de ce „vecchia Pistoia”?! Are legatura cu reteta…sau vreun „amore speciale” pt aceste meleaguri?! 😉

         
        • Constantin

          16 Martie 2014 at 11:39

          Chiar e buna. Si simpla, ca multe alte retete italiene. Reteta am luat-o, cu nume cu tot, de la un chef italian din Montecatini. Desi am cautat- pe net, nu am gasit-o nici sub acest nume, nici sub altul, ceea ce ma face sa cred ca avea dreptate atunci cand spunea ca in toata Toscana nu o sa gasesti desertul asta decat la restaurantul lui.
          C`e anche un po d’amore, in questo caso, ma non nella ricetta. 🙂

           

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: